Ga naar de inhoud

5 DIY tips en inspiratievoorbeelden voor je zorgvrije wandplant

zelf een wandplant maken

Wil je aan de slag met de wandplant DIY-kit van Moskabouter en ben je op zoek naar wat inspiratie en tips om een mooie zorgvrije wandplant te maken? Dan ben je hier aan het goede adres! Onderin vind je 5 tips en inspiratievoorbeelden in aanvulling op de tips in de DIY-kit.

zorgvrije wandplant

TIP #1:
Creëer een speciale vorm met het mos

Als je wil variëren, maak dan in plaats van een cirkel een andere vorm met het mos. Maak bijvoorbeeld een hart, zoals hierboven afgebeeld, of een ovaal-achtige vorm, zoals op de foto hieronder. Dit is makkelijk te doen door eerst de vorm te tekenen op het hout. Sla vervolgens de spijkertjes in de getekende lijn en leg het mos in de gemaakte vorm.

onderhoudsvrije hangplant

TIP #2:
Vul het mos op

Wil je het mos er wat boller uit laten zien? Als je het bolletje niet meer kan opvullen met het overige mos, kan je ook kleine wattenbolletjes gebruiken. Trek deze een beetje uit elkaar zodat je de takjes er later makkelijk doorheen kan steken.

onderhoudsvrije wandplant ming fern

TIP #3:
Speel met de lengte van de takken

Maak eventueel enkele takjes wat korter: hierdoor krijgt de wandplant een speelser effect (zie foto hierboven). Als je verder een compactere look wilt creëren met de takjes, knip dan wat van de lange takken doormidden. Als je deze net boven een blad knipt, valt het niet op dat het takje doormidden is geknipt.

korter maken van de takken

TIP #4:
Vul de wandplant aan met wat droogbloemen of een klein decoratie-item

Heb je ergens nog wat droogbloemen liggen? Wie weet staan die ook leuk als aanvulling op de takjes! Probeer het gerust uit, of vul het (tijdelijk) aan met een klein decoratie-item, passend bij het seizoen, of bij bepaalde feestdagen :-).

DIY wandplant

TIP #5:
Bedek zichtbare spijkertjes met wat mos

Vind je je wandplant mooier wanneer de spijkers niet zo zichtbaar zijn? Dit is makkelijk te bereiken met wat restjes van het gepreserveerde mos en een beetje lijm. Knip of scheur kleine stukjes mos los en doe er wat lijm op. Dit kan je vervolgens plakken op het gedeelte waar de spijker te zien is.

Ik ben benieuwd naar jouw creatie met behulp van deze tips en inspiratievoorbeelden! Deel je je creatie met Moskabouter op Instagram?

onderhoudsvrije wandplanten